Hlavní obsah

Pellegrini cítí podporu. Nevylučuje souboj s Ficem o předsedu Směru

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý slovenský premiér a místopředseda strany Směr-sociální demokracie Peter Pellegrini (44) poprvé připustil svou kandidaturu na šéfa strany. V čele Směru stojí od jeho založení v roce 1999 Robert Fico (55).

Foto: Radovan Stoklasa, Reuters

Slovenský předseda vlády Peter Pellegrini

Článek

Pellegrini zdůraznil, že ve Směru musí dojít k výrazné generační výměně. „Pokud si chce Směr zachovat míru vlivu a respektu v této zemi a bude na stole otázka, kdo má vést stranu, tak se budu ucházet o to, abych straně vtiskl novou tvář,” řekl Pellegrini agentuře TASR.

Vyžilý Směr má spasit perestrojka

Evropa

Bývalý předseda vlády dodal, že pokud se o personálních změnách ve Směru diskutovat nebude, společně s dalšími členy strany zváží jiný způsob, jak pro občany zabezpečit novou a modernější sociální politiku.

Místopředseda Směru vnímá podporu spolustraníků i voličů, když poukázal na fakt, že v únorových parlamentních volbách získal mnohem víc preferenčních hlasů než předseda strany Fico. „Směr by měl být moderní sociálnědemokratickou stranou. Musí dojít k postupnému vypořádání se s minulostí,” dodal Pellegrini.

Slováci nejvíc věří Čaputové

Evropa

Expremiéra mohly povzbudit také výsledky průzkumu agentury Focus pro televizi Markíza, ve kterém se většina respondentů vyjádřila, že zvládl boj s koronavirem lépe než současný premiér Igor Matovič (OLaNO).

Reklama

Výběr článků

Načítám