Hlavní obsah

Pařížský atentátník Abdeslam loni strávil tři týdny v Nitře, píší na Slovensku

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Salah Abdeslam, jeden ze strůjců loňských listopadových teroristických útoků v Paříži, při nichž zahynulo 130 lidí, strávil loni v létě tři týdny na Slovensku. S odvoláním na dva nezávislé zdroje z prostředí slovenského ministerstva vnitra o tom ve středu informoval server Aktuality.sk.

Foto: Belgian Interior Ministry

Salah Abdeslam

Článek

Terorista měl být podle těchto informací ubytován v jednom z nitranských penziónů. Na jeho pobyt na Slovensku upozornily zahraniční tajné služby. Abdeslam měl přicestovat na Slovensko na pozvání svého příbuzného, který se oženil se Slovenkou. Má se jednat o Iráčana pocházejícího z Mosulu.

Na základě informací zahraničních tajných služeb provedla slovenská policie v listopadu 2015 domovní prohlídky v Nitře a v okolí, ale bez úspěchu.

„Po útocích na Charlie Hebdo i po pařížských útocích slovenská policie spolupracovala se svými partnerskými organizacemi v zahraničí a prověřovala všechny stopy, které by pomohly rozplést síť, na jejímž základě byly tyto teroristické útoky uskutečněny," reagoval mluvčí slovenského ministerstva vnitra Ivan Netík.

Abdeslam je momentálně v rukou belgické policie, která ho zadržela v bruselské čtvrti Molenbeek, jež je označována za líheň teroristů. Souzen by měl být ve Francii.

Související téma:

Foto: Belgian Interior Ministry

Salah Abdeslam

Reklama

Související články

Belgie vydá Abdeslama do Francie, rozhodl soud

Belgický soud ve čtvrtek rozhodl, že v Belgii zadržený Francouz Salah Abdeslam, jenž je podezřelý z útoků v Paříži, by měl být vydán do Francie. Uvedla to...

Výběr článků

Načítám