Hlavní obsah

Papež žertoval, že whisky je „pravá svěcená voda“

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dokumentární video Kněžská škola se má vysílat až v neděli, už teď je ale podle webu listu Daily Mirror téměř jisté, že jedna scénka v něm bude chybět. Papež František v ní dostává od skupiny studentů ze skotského katolického semináře láhev whisky a očividně se tím dobře baví.

Foto: Vatican Media, Reuters

Papež František

Článek

Neupravený záznam ukazuje, jak papež dar přijímá a pak v žertu svou rodnou španělštinou říká: „To je pravá svěcená voda.“

Tony Kearney, jehož firma Solus Productions video natáčela, řekl, že papež „se řehtal“ a že vtípkem uvolnil atmosféru.

Scénka však po zásahu bdělého vatikánského úřadu pro média zmizela. „Souhlasili jsme s tím, že mediální úřad ve Vatikánu bude moci schválit všechny naše záběry dříve, než je odvysíláme,“ vysvětlil Kearney.

„Takže tento kousek vystřihl. Zpočátku jsme byli pořádně naštvaní, ale trvali na tom, že nechtějí, aby to vypadalo, že papež schvaluje whisky,“ dodal s mírným zklamáním.

Reklama

Související témata:

Související články

Papež František v odstupu strádá

Byl to působivý výjev: papež František (83) na osiřelém náměstí svatého Petra. Takřka sám, doprovázený pouze ceremoniářem, v lijáku. Minulý pátek se modlil na...

Výběr článků

Načítám