Hlavní obsah

Papež volal znásilněné ženě, aby ji povzbudil

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Buenos Aires
Aktualizováno

Papež František pokračuje ve snaze být neokázalý a blíž lidem. Tento týden znovu zvedl telefon a zavolal do Argentiny ženě, která se stala obětí znásilnění, aby ji podpořil a povzbudil. Mluvili spolu zhruba půl hodiny.

Foto: ČTK/AP

Papež František

Článek

Čtyřiačtyřicetiletou Alejandru Pereyraovou z argentinského města Córdoba telefonát ohromil. „Když jsem uslyšela papežův hlas, měla jsem pocit, že se mě dotkl Bůh,“ řekla televizi Canale 10.

Svatý otec volal, aby jí osobně odpověděl na její dopis, v němž mu vylíčila své těžkosti poté, co obvinila jednoho policistu z toho, že ji znásilnil.

Žena byla z papežova telefonátu v šokuVideo: Novinky/Reuters

„Mluvili jsme o víře a naději. Bedlivě mi naslouchal. Teď vím, že nejsem sama a budu se umět zase vzchopit. Řekl mi, že mám věřit ve spravedlnost,“ popsala Pereyraová a doplnila, že ji František pozval do Vatikánu.

Není to poprvé, co papež volal lidem, kteří ho oslovili dopisem. Tento měsíc dvakrát telefonoval – rodině zavražděného italského podnikatele a studentovi, jemuž nabídl tykání. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám