Hlavní obsah

Papež oželí pobyt v honosné letní rezidenci

– Vatikán

Papež František upustil od další letité tradice svých předchůdců, když oznámil, že nebude trávit léto v okázalém paláci ve městě Castel Gandolfo. Tato rezidence nedaleko Říma hostila papeže po staletí a byla i oblíbeným místem odpočinku předchozího papeže Benedikta XVI.

Papež František

Článek

František se rozhodl strávit léto ve Vatikánu, přestože je v Římě v tomto ročním období zpravidla dusivé horko, řekl ve čtvrtek vatikánský mluvčí Federico Lombardi. Upřesnil, že papež se přitom nepřestěhuje do prostorných a pohodlných papežských komnat, ale setrvá ve svém příbytku v penzionu svaté Marty, kde žije od svého březnového uvedení do úřadu.

Nový papež dal svému působení v čele světové katolické církve pokorný tón. Řekl, že chce, aby se 1,2 miliardy katolíků zaměřilo na pomoc chudým a aby se sami věřící stali skromnějšími.

František, občanským jménem Jorge Mario Bergoglio, se narodil v roce 1936 v Argentině italským přistěhovalcům. Jeho předci se věnovali zejména pěstování brambor, což byla v meziválečné době jedna z hlavních plodin v Piemontu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám