Hlavní obsah

Pacientka v nemocnici zemřela, opilí lékaři utekli. Hledá je polská policie

Právo, Pavol Minárik
Limanowa

K tragickému případu došlo v úterý brzy ráno v městské nemocnici v polském městě Limanowa nedaleko Krakova. Lékař, jenž měl službu na pohotovosti, a primář na jednotce intenzivní péče v podnapilém stavu vyšetřovali 78letou pacientku, která krátce na to zemřela. Poté, co její příbuzní zavolali policii, oba lékaři z nemocnice utekli.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Článek

„Starší pacientku přivezli příbuzní do nemocnice s úrazem hlavy, ale oba lékaři, kteří ji vyšetřovali a hospitalizovali, měli nejen problém s ní komunikovat, ale vůbec se udržet na vlastních nohou,“ informovala ve středu polská televize TVN24.

Když lékaři ani dvě hodiny po její smrti nevěděli, co se s ní děje, příbuzní zavolali policii. Ta se dostavila za 11 minut, těsně před jejím příjezdem ale oba zdravotníci z nemocnice utekli.

„Zatím se nám dvojici zdravotníků nepodařilo najít, pátrali jsme i v místě jejich bydliště,“ uvedla mluvčí policie Katarzyna Cislová. Podle ní se pravděpodobně chtěli vyhnout zkoušce na alkohol.

Vedení limanowské nemocnice však oběma lékařům okamžitě pozastavilo činnost. Prokuratura je zároveň začala stíhat za ohrožení života či zdraví pacientů, které měli během služby na starosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám