Hlavní obsah

Otec v Anglii nutil dceru podepsat dohodu, že do smrti neztloustne

Rachid Khadla, šestapadesátiletý otec z anglického Windsoru v hrabství Berkshire, stanul před soudem v Readingu. Fitness nadšenec čelí obvinění z týrání dětí a nejméně dvou útoků, při nichž svoje děti bil, a dceru dokonce nechal podepsat smlouvu o tom, že do smrti neztloustne.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Khadla je 27 let ženatý a se svojí ženou Sarah má celkem tři děti. Jeho žena ho popisuje jako temperamentního člověka, který se občas bezdůvodně rozzlobí. Všechny tři děti jsou nyní již dospělé.

Khadla se věnuje cvičení a zdravému životnímu stylu. K podobným věcem nutil podle obžaloby i svoji dceru Amiru (23), se kterou dokonce podepsal „smlouvu” o tom, že nikdy neztloustne. Téměř každý den přitom kontroloval její hmotnost, uvedl deník Metro.

Zcela ovládal život mladé ženy, určoval jí, co si oblékat, s kým se stýkat či na co se může dívat v televizi. Svého nejmladšího syna Hichama (18) pak zase opakovaně bil dřevěnou lžící po hlavě, škrtil ho a bil po celém těle, třeba kvůli tomu, že „uklízí příliš pomalu”. Když se u dětí objevilo nějaké zranění, u lékaře otec lhal o tom, že ke krvavým šrámům přišly během fotbalu.

Muž v roce 1991 týral svou manželku. Nyní dostal tři roky

Krimi

Celá situace se však provalila v roce 2019, když se Hicham svěřil svým spolužákům a ukázal jim podlitiny, které mu způsobil jeho otec při škrcení. O všem se pak dozvěděl třídní učitel, jenž kontaktoval policii. Ta Khadlu později zadržela a obvinila z týrání dětí.

Synům měl vyhrožovat, že je zabije

Později vyšlo najevo také psychické týrání, kdy svým synům muž údajně vyhrožoval zabitím. Rovněž nejstarší syn Karim (26) potvrdil, že jeho otec ho opakovaně týral a poté, co se odstěhoval z domova, s rodiči přerušil veškeré vztahy.

Sám Khadla veškerá obvinění popírá. Přiznal sice, že svým dětem dal „občas na zadek”, zranění však Hichamovi údajně způsobil v sebeobraně. Fyzické či psychické týrání rezolutně odmítl. Soudce o případném trestu zatím nerozhodl a proces bude v Readingu v následujících dnech pokračovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám