Hlavní obsah

Osvobozené německé holčičky spolu mluví arabsky

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Dvě německá děvčata ve věku čtyři a šest let, která byla před týdnem v Jemenu po roce osvobozena ze zajetí, spolu hovoří arabsky a volají na sebe jinými jmény. Uvedla to agentura DPA.

Článek

Sestry byly spolu se svými rodiči, mladším bratrem, dvěma dalšími Němkami, Jihokorejkou a Britem uneseny před 11 měsíci. Na svobodě se ocitly minulé pondělí po společné akci jemenských a saúdskoarabských jednotek.

Lydia a Anne byly převezeny do Německa, kde žijí s příbuznými. Jejich strýc uvedl, že spolu mluví arabsky a oslovují se Fatimo a Sáro. „Usuzujeme tedy, že byli od svých rodičů už dlouho odděleni,“ uvedl Reinhard Pötschke s tím, že na rodiče a bratra se jich zatím nikdo neodvážil zeptat.

Dvojice Němek a Korejka byly zavražděny, jejich těla se našla tři dny po únosu. Jemenská vláda z únosu obvinila kmen Houthi. Jeho vůdci to odmítají.

Podle Pötschkeho si osvobozené dívky postupně zvykají na němčinu.

U San'á unesen americký pár

V pondělí agentura AP oznámila, že nedaleko jemenského hlavního města  San'á unesli povstalci další dva cizince - americký pár. Do zajetí padl i jejich místní řidič.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám