Hlavní obsah

Osudy migrantů: Jeden je podezřelý z vraždy, další se postavil lupičům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

Jak rozdílní jsou jednotliví migranti, ukazují dva příběhy z Itálie, které v úterý zveřejnila agentura Reuters. Jednoho úřady stíhají pro podezření z vraždy staršího páru Sicilanů, další je hrdina, který neváhal obětovat život, aby zabránil ozbrojené loupeži v samoobsluze.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Italští policisté řeší vraždu staršího páru na Sicílii. Je z ní podezřelý muž z Pobřeží Slonoviny. Ilustrační foto

Článek

Italská policie zatkla v sobotu osmnáctiletého muže z Pobřeží slonoviny, který v červnu dorazil do Evropy na člunu. Zjistila, že se do uprchlického tábora vracel s mobilním telefonem, laptopem a videokamerou.

Krátce poté našla policie skutečné vlastníky předmětů – byli mrtví. Osmašedesátiletý Vincenzo Solano ležel v bytě s proříznutým hrdlem, zatímco jeho sedmdesátiletá žena zemřela po pádu z balkónu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Uprchlík, jehož jméno nebylo zveřejněno, se hájil, že věci nalezl venku pod stromem. Měl však zakrvácený oděv, forenzní experti zjišťují původ skvrn. I když ještě není jasné, zda pocházejí od Solana, odpůrci migrace v něm rovnou vidí vraha  a případ podle nich jasně ukazuje nebezpečí migrace, takže by měli zasáhnout premiér i ministr vnitra.

Zemřel při přepadení

V sobotu nezahynula jen sicilská dvojice, ale také 38letý Ukrajinec Anatolyj Korol, který žil v Neapoli už deset let. Měl tam práci a rodinu. Zemřel, když se snažil ochránit zaměstnance supermarketu před maskovanými lupiči. Ti s ním neměli slitování a zabili ho před očima vlastní dcery. Místní guvernér ho označil za mučedníka spravedlnosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám