Hlavní obsah

Orbán dostal čínskou vakcínu. Třetí vlna bude silnější, varuje

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Maďarský premiér Viktor Orbán (57) byl v neděli očkován proti covid-19 čínskou vakcínou od společnosti Sinopharm. Předseda maďarské vlády při této příležitosti vyzval Maďary, aby se dali očkovat.

Foto: FB maďarského premiéra

Viktor Orbán na očkován

Článek

„Registrujte se a dejte se očkovat. Útočí třetí vlna a bude silnější než předešlé dvě. Očkování znamená jedinou možnou ochrany,“ zdůraznil Orbán na sociální síti.

Premiér ve svém pondělním vystoupení před poslanci maďarského parlamentu prohlásil, že do konce května chce téměř desetimilionová země naočkovat 3,5 milionu obyvatel. „Každá vakcína, kterou používáme, je bezpečná. Z otázky vakcíny se nesmí dělat politická otázka,“ zdůraznil Orbán.

Maďarsko začalo ve středu 24. února podávat vakcínu proti novému typu koronaviru od čínské společnosti Sinopharm, a to jako první země Evropské unie. Budapešť uzavřela s Pekingem smlouvu o nákupu pěti milionů dávek preparátu od Sinophrarmu s tím, že případné navýšení je možné.

Maďarsko má kromě čínské očkovací látky a ruského Sputniku V, který k vakcinaci použilo jako první a zatím jediný členský stát EU, už k dispozici také očkovací látky firem Pfizer/BioNTech, Moderna a AstraZeneca.

Foto: FB maďarského premiéra

Viktor Orbán dostal čínskou vakcínu foto FB maďarského premiéra.

Reklama

Související články

Babiš letí za Orbánem. Má zájem o Sputnik

Premiér Andrej Babiš (ANO) v pátek odlétá za maďarským premiérem Viktorem Orbánem. Hlavním tématem schůzky bude očkování proti onemocnění covid-19, zejména pak...

Výběr článků

Načítám