Hlavní obsah

Opilý Slovák se chtěl za odměnu milión eur přiznat k vraždě novináře a jeho přítelkyně

– Bratislava

Muž z Prievidze telefonoval na policii, že se chce přiznat k vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho přítelkyně Martiny Kušnírové. Po příjezdu policistů muž řekl, že podmínkou přiznání je, aby na účet jeho rodiny byla připsána odměna ve výši jednoho miliónu eur, kterou přislíbil bývalý slovenský premiér Robert Fico, když balíčky bankovek teatrálně ukázal na tiskové konferenci.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bývalý premiér Robert Fico ukazuje odměnu milión eur.

Článek

Týdeník Plus 7 dní v aktuálním vydání informuje, že muž telefonoval na policii 3.  března, tedy týden po nalezení těl novináře a jeho přítelkyně, pět dní po vypsání zmíněné odměny.

„Policistům se v telefonu zdálo, že muž není zcela střízlivý, ale v tak závažném případě není možné podcenit žádnou informaci,“ napsal týdeník.

„Muž byl opilý a pravděpodobně pod vlivem nějakých rodinných problémů se rozhodl situaci řešit tímto zvláštním způsobem,“ prozradil týdeníku Plus 7 dní nejmenovaný policejní zdroj po zásahu na místě.

Vypsání odměny spíš komplikuje vyšetřování

Oficiálně se k případu zatím nikdo nevyjádřil. Podle odborníků však i tento případ potvrzuje, že vypsání tak vysoké finanční odměny práci vyšetřovatelů spíš komplikuje.

Bývalý policejní vyšetřovatel Jozef Šátek řekl, že „bývalý předseda vlády si tímto teatrálním a nechutným gestem přihřál mediální polívčičku, což absolutně nebude mít pozitivní vliv na vyšetřování této dvojnásobné vraždy“.

Reklama

Výběr článků

Načítám