Hlavní obsah

Ohňostroje a šampaňské teče proudem, Doněck slaví uznání nezávislosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doněck

Ohňostroje, vlajky, nadšení, jásot a sekt, který tekl proudem. Lidé v Doněcku vyšli do ulic, aby oslavili uznání nezávislosti Doněcké a také Luhanské republiky, píše server Izvestija.

BEZ KOMENTÁŘE: Doněck slaví uznání nezávislostiVideo: AP

 
Článek

Na centrálním náměstí města, kde byl projev ruského prezidenta Vladimira Putina vysílán, lidé propukli v jásot a začaly se odpalovat ohňostroje, když šéf Kremlu oznámil, že Rusko uzná nezávislost obou samozvaných republik. Lidé skandovali „Rusko“ a vzájemně si blahopřáli. Poté začal slavnostní ohňostroj podbarvený ruskou hymnou.

Regiony kontrolované povstalci v Donbasu jsou v posledních dnech epicentrem geopolitické krize kolem Ukrajiny. Podél takzvané linie dotyku, která rozděluje území ovládané ukrajinskou vládou a dvojicí separatistických republik na východě Ukrajiny, od minulého týdne výrazně přibylo hlášení incidentů a ostřelování.

Kyjev viní proruské separatisty z ostřelování ukrajinských pozic a porušování příměří, přicházejí zprávy o desítkách takových případů. Jeden voják podle Kyjeva utrpěl zranění. Také proruští separatisté obviňují druhou stranu z porušování příměří, podle agentury TASS při tom ukrajinská armáda zasáhla i tři obytné domy a dvě školy, zemřeli údajně nejméně dva civilisté.

Foto: Alexander Ermochenko, Reuters

Lidé v Doněcku slaví.

Reklama

Výběr článků

Načítám