Hlavní obsah

Ochrnutý Brit, který marně žádal soud o ukončení života, zemřel

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn
Aktualizováno

Nehybný Brit Tony Nicklinson, který se u soudu marně domáhal imunity pro lékaře, kteří by mu pomohli s dobrovolným odchodem ze života, zemřel. Ve středu o tom informovala televize SkyNews.

Ochrnutý Brit Tony Nicklinson, který neúspěšně žádal o eutanázii, zemřelVideo: Novinky/Reuters

 
Článek

Tony Nicklinson podle vyjádření svých právníků zemřel ráno ve svém domě. Žádné další podrobnosti nejsou známy.

Na Nicklinsonových twitterových stránkách se objevil vzkaz jedné z dcer: "Možná už víte, že můj otec dnes ráno pokojně zemřel přirozenou smrtí. Bylo mu 58 let."

Foto: Profimedia.cz

Tony Nicklinson

Mluvčí oblastní policie uvedl, že Nicklinsonovo úmrtí nebude přezkoumáváno: „Policie nehraje žádnou roli. Můžeme pouze potvrdit, že zemřel. Jeho úmrtní list podepsal lékař, takže to není záležitost policie nebo koronera.“

Otce dvou dětí z Melkshamu v hrabství Wiltshire upoutala k přístrojům mrtvice, která ho zastihla během pracovní cesty do Řecka v roce 2005.

Foto: Profimedia.cz

Tony Nicklinson s rodinou na Silvestra 2004

Nicklinsonovi soud minulý týden zamítl imunitu pro osobu, která by mu pomohla s dobrovolným odchodem ze života. [celá zpráva]

On sám si život vzít nemohl vzhledem k tomu, že byl zcela nehybný a komunikoval jen prostřednictvím pohybů očí.

Nicklinson se ale plánoval odvolat a bojovat u soudu dál. K případnému dalšímu zamítnutí poznamenal, že pak by mu nezbývalo než přestat přijímat potravu.

Foto: Profimedia.cz

Tonyho Nicklinsona verdikt rozplakal. Na snímku je s manželkou Jane.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám