Hlavní obsah

Střelec v Hanau zavraždil i těhotnou matku dvou dětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hanau

Třiačtyřicetiletý Tobias Rathjen, který zaútočil ve středu večer v centru hesenského města Hanau, zavraždil devět lidí, kteří patřili mezi přistěhovalce, uvedla agentura DPA s odkazem na policejní informace. Desátou obětí se stala střelcova 72letá matka. Na místě krvavého masakru zůstalo pět zraněných, čtyři z nich pocházeli také ze zahraničí.

Foto: Reuters

Terorista z Hanau Tobias R.

Článek

Podle deníku Bild byla jednou z obětí také 35letá žena, matka dvou dětí, která byla opět těhotná. Mezi oběťmi střelce v Hanau je pět tureckých občanů, potvrdilo tiskové agentuře Anadolu velvyslanectví Turecka v Berlíně.

Střelec z Hanau na videu pro Američany: Ovládají vás spolky vraždící děti, zlikvidujte je

Evropa

Nejvyšší státní zastupitelství vyšetřuje střelbu v Hanau jako případ terorismu. Hesenský ministr vnitra Peter Beuth potvrdil, že střelec měl xenofobní smýšlení. To ostatně potvrzuje i 24stránkový pamflet, který Tobias Rathjen zveřejnil. Kromě paranoidních pasáží jsou v něm patrné i silně rasistické představy o světě.

V Německu vraždil odpůrce migrantů, zabil i vlastní matku

Evropa

Server časopisu Der Spiegel napsal, že v něm Rathjen tvrdí, že Němci jsou národem, z něhož vyrůstá to nejlepší na světě, zatímco obyvatele řady jiných zemí je potřeba vyhladit. Kritizuje islám jako destruktivní a přistěhovalce jako lidi, které je třeba instinktivně odmítnout.

„Naproti tomu svůj vlastní lid jsem poznal jako zemi, z níž roste to nejlepší a nejkrásnější, co tento svět může nabídnout,“ uvedl. Němci podle něj pozvedli lidstvo jako celek.

Střelbu v Hanau řešíme jako terorismus, oznámil hesenský ministr vnitra

Evropa

V textu dále vyjmenovává více než dvacet zemí, jejichž obyvatele je potřeba zlikvidovat, a zabývá se otázkou, kolik Němců je skutečně "čisté rasy a hodnotných". V tomto kontextu poznamenává, že by si dokázal představit snížení počtu obyvatel o polovinu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám