Hlavní obsah

Obamův hovor nevezmu, mám tenis, odmítl suše britský premiér

Právo, mcm

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský premiér David Cameron odmítl převzít hovor z Bílého domu, protože nechtěl přerušit svoje tenisové utkání. Napsal to deník The Daily Telegraph s odvoláním na vyjádření premiérova přítele Charlieho Brookse.

Foto: Henry Romero, Reuters

Britský premiér David Cameron na summitu G20

Článek

„Hrál jsem s ním jednou tenis na zámku Chequers. První set jsem snadno vyhrál, pak on vyhrál druhý, načež někdo přišel a řekl: ‚Ehm... pan Obama je na telefonu, chce vás, pane premiére.‘

Říkal jsem si: ‚Tak tady asi skončíme.‘ On ale opáčil: ‚Myslím, že máme čas na třetí set − řekni panu Obamovi, že mu zavolám zpátky.‘ Určitě si myslel, že už mě má, ale porazil jsem ho 2:1,“ řekl Brooks listu Racing Post.

Cameronův úřad to okamžitě zpochybnil. Brooks prý hrál tenis na zámku Chequers, víkendovém sídle britských premiérů, jen jednou a během té doby nebyl přijat žádný telefon od Obamy. Úředníci tvrdili, že to byla jen finta Cameronova aparátu, jak premiéra upozornit, že přetahuje čas.

Brooks je Cameronův starý přítel, znají se od školy a žijí poblíž. Brooksova manželka se ale v minulých měsících stala jednou z hlavních figur ve skandálu okolo mediálního koncernu miliardáře Ruperta Murdocha, s nímž udržoval úzké kontakty i premiér, než se od celé věci ostře distancoval. Brooks je ve skandálu také zapleten. „Teď se nemůžeme (s Cameronem) vidět, ale jsem si jist, že to přejde,“ komentoval to.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám