Hlavní obsah

Nový trik britských gangů, vyšroubují brzdová světla, takže do nich oběť narazí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Gangy v Británii našly nový způsob, jak získávat peníze od řidičů ze zinscenovaných havárií. Podvodníci využívali oblíbeného triku, že před vytipovanou obětí prudce zabrzdili, ta do nich narazila a oni ji zkasírovali. Nyní tuto taktiku zdokonalili. Odpojí brzdová světla, takže nic netušící řidič ani neví, že vůz před ním brzdí.

Foto: Novinky

Článek

Podle BBC kvůli tomuto triku britské pojišťovny ročně přicházejí o stovky miliónů liber. Gangy na každé nehodě získají desítky tisíc liber. Dostávají se k nim hned několika způsoby, zejména jde o peníze za poškození krční páteře způsobené nárazem. Někdy se platí i lidem, kteří ani nebyli v autě. Dále požadují úhradu uniklých výdělků a mnohdy si také účtují nadměrné částky za opravu vozu.

Detektiv inspektor Dave Hindmarsh z londýnské metropolitní policie, který se na tyto gangy zaměřuje, řekl: „Je to narůstající problém. Pojišťovny to stojí 392 miliónů liber (11,8 miliardy korun) ročně, což má dopad na motoristy. Každý musí ke stovce liber zaplatit na pojistném ještě dalších padesát.“

Dodává však, že to má i další dopady, protože řidič, který má nehodu, ztrácí jistotu. Nemluvě o případných zraněních cestujících ve voze.

Pečlivý výběr obětí

Nová taktika povolení žárovek je mnohem účinnější, protože se obtížně prokazuje, že vozidlo prudce zabrzdilo a řidič v druhém voze to nevěděl, neboť brzdová světla nesvítila. Žárovky se totiž mohly snadno povolit i při nárazu. A viníkem je vždy řidič v zadním voze, protože nereagoval na dění před sebou, v tomto případě dokonce vůbec nezačal brzdit, takže u soudu většinou nemá šanci.

Gangy si navíc vybírají snadné oběti, jako jsou matky vezoucí děti do školy, které se nebudou na místě nehody dohadovat, neboť jsou ve stresu a potřebují uklidnit potomky. Další typickou obětí jsou staří lidé.

Reklama

Výběr článků

Načítám