Hlavní obsah

Novinářku jsem v ponorce rozřezal, přiznal dánský konstruktér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Dánský konstruktér Peter Madsen přiznal, že rozřezal tělo švédské novinářky Kim Wallové. Nadále ale trvá na tom, že ji nezavraždil. Tvrdí, že žurnalistka, s níž byl na palubě podomácku vyrobené ponorky sám, zemřela na otravu oxidem uhelnatým.

Foto: Profimedia.cz

Peter Madsen

Článek

Wallová zemřela v srpnu letošního roku. Podle Madsena se nadýchala oxidu uhelnatého na horní palubě. Konstruktér přiznal, že její tělo rozřezal a ostatky hodil do moře. Původně přitom tvrdil, že novinářku vysadil živou na souši.

Foto: Profimedia.cz

Kim Wallová

Kim Wallová byla nezvěstná od 10. srpna. První část ostatků se našla 21. srpna poblíž Kodaně. V ponorce se našlo její spodní prádlo a policisté objevili v Mandsenově počítači videa zachycující mučení a popravy žen.

Foto: Profimedia.cz

Ponorka Nautilus konstruktéra Petera Madsena

Na začátku září během prvního veřejného jednání Madsen uvedl, že Wallovou v ponorce zabil těžký poklop, který na ni spadl. Dodal, že byl situací otřesený, jednal nelogicky a zvažoval sebevraždu. Pak si ale vše rozmyslel, tělo vhodil do moře a ponorku nechal na moři záměrně ztroskotat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám