Hlavní obsah

Nizozemec skoupil celou maďarskou vesnici

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Elroy Thümmler z Nizozemska koupil postupně všechny domy v malé maďarské obci Bedepuszta na severovýchodě země. První nemovitost pořídil před dvaceti lety a postupně je koupil všechny.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Původně měl Thümmler agenturu, která přivážela Nizozemce na známý hudební festival Sziget v Budapešti. Pak ale objevil Bedepusztu. V obci bylo celkem 20 domů, z nichž deset bylo v polorozpadlém stavu.

Thümmler postupně domy z vlastních prostředků opravil a teď je pronajímá. „Stalo se, že jedna nizozemská firma si pro své zaměstnance pronajala celou ves,“ řekl televizi Deutsche Welle.

Motto podnikavého muže zní: Utéct na venkov v té nejčistější podobě. Thümmler provozuje ve vsi také hospodu. Jeho podnikání v Maďarsku zasáhla pandemie koronaviru a teď se turisté obávají války na Ukrajině. „Nejsem dobrý podnikatel. Kdybych jím byl, tak za své peníze koupím několik bytů v Budapešti a do konce života bych už nemusel pracovat,“ dodává.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám