Hlavní obsah

Nešikovný český zloděj v Rakousku přepadl banku a benzínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Linec

Dvaačtyřicetiletý Čech byl ve čtvrtek večer zatčen v rakouském Linci po neúspěšném pokusu o loupež v bance a přepadení čerpací stanice. V pátek byl podezřelý vyslechnut i v souvislosti s dalšími případy přepadení z dřívější doby, informovala agentura APA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nejprve se muž neúspěšně pokusil o loupež v bankovní pobočce v Linci. Jedinou přítomnou zaměstnankyni, osmatřicetiletou pokladní, požádal o rozměnění desetieurové bankovky. Když žena otevřela pokladnu, stál najednou za ní s pistolí v ruce a chtěl si vzít hotovost. Pokladní ale začala křičet, což lupiče zahnalo na útěk bez kořisti.

Úspěšnější byl tentýž pachatel asi o dvě hodiny později, kdy přepadl čerpací stanici v Linci. Se sumou peněz neupřesněné výše ujel autem, pozorný čerpadlář si ale stihl zaznamenat poznávací značku vozu. Po krátké pátrací akci policisté auto našli a řidiče zatkli.

Vyšetřovatelé se podle agentury APA domnívají, že Čech přijel do Rakouska se záměrem páchat trestnou činnost. Proto byl v pátek vyslechnut i k dalším případům přepadení. Těch bylo v Horních Rakousích od začátku roku registrováno 69, šlo většinou o peněžní ústavy, čerpací stanice, trafiky a taxi.

Reklama

Výběr článků

Načítám