Hlavní obsah

Neonacista chystal večírek v plynové komoře, čeká ho soud

Právo, mcm
Berlín

Obchodování s drogami, nelegální držení zbraní, ale i plánovaný „večírek v plynové komoře“ mohou podle deníku Die Welt neonacistovi Patrickovi W. z hesenského Echzellu zajistit mnohaletý pobyt ve vězení.

Foto: Profimedia.cz

Plynová komora v koncentračním táboře Mauthausen

Článek

Neonacista, který má na pravé paži vytetovánu Davidovu hvězdu zavěšenou na šibenici, chtěl sezvat známé do prostor, na jejichž dveřích se skvěl nápis Sprchová koupel. V místnosti byly rozvěšeny hlavice sprch, z nichž měla proudit umělá mlha.

Státní žalobkyně Yvonne Vockertová to označila za paralelu k vražedným plynovým komorám nacistů, které byly také maskovány jako sprchové koupelny. Neonacistův záměr kvalifikovala jako štvaní lidu, které se v Německu trestá odnětím svobody až na pět let.

I bez hry na plynovou komoru by však Patrick W. vězení neunikl. Prodával drogy na kila. Loni byl chycen se 4,5 kilogramy amfetaminu a půl kilem marihuany. Prodával rovněž extázi a metamfetamin.

Jeden z jeho bývalých známých také odhalil úkryt, v němž Patrick W. schovával revolver, součásti samopalu a propisovačku, z níž bylo možné střílet. Vyšetřovatelé pátrají ještě po samopalu s tlumičem a po poloautomatické pistoli.

Pro různé delikty dostal neonacista již několik podmíněných trestů a v době plánovaného „plynového večírku“ byl ještě ve zkušební době.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám