Hlavní obsah

Německý učitel čelí vyšetřování. Studentovi řekl, že dřív by ho zplynovali

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Učitele na církevní škole v západoněmeckém Hildenu vyšetřuje státní zastupitelství kvůli krajně nevybíravému napomenutí žáka, jehož otec je Libanonec. Pedagog studentovi údajně řekl, že dříve by byl zplynován, informovala v pondělí agentura DPA.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Učitel matematiky je vyšetřován kvůli podezření z urážky žáka. "Ty se tady vůbec nemáš co šklebit. Něco takového, jako jsi ty, by dřív zplynovali," prohlásil údajně. Mluvčí düsseldorfského státního zastupitelství potvrdila, že případ z loňského června je předmětem vyšetřování.

O kauze jako první informovala televize RTL. Německá matka žáka podala na učitele trestní oznámení. Několik spolužáků potvrdilo, že výrok skutečně padl.

"Mně bylo jasné, že to je jeho postoj k neněmeckým dětem," řekla matka televizní stanici. Její syn mezitím přešel na jinou školu, učitel na té původní dál působí.

Mluvčí evangelické církve v Porýní řekl, že proti pedagogovi bylo zahájeno také církevní interní řízení. Nejdřív ale hodlá církev vyčkat, jak dopadne trestněprávní vyšetřování.

Francouzská víska se jmenuje Smrt Židům. Přejmenovat? Směšné, říkají radní

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám