Hlavní obsah

Německý Spiegel pohřbil Bushe staršího, tomu se přitom daří

Zatímco podle mluvčího Bushovy rodiny Jima McGratha byl bývalý prezident George Bush starší převezen z jednotky intenzivní péče na normální pokoj, na webu německého deníku Spiegel se v neděli objevil jeho nekrolog. Záhy byl sice ze stránek stažen, uživatelé internetu však stihli pořídit kopii a rozšířit ji po síti.

Foto: Donna Carson, Reuters

George H. W. Bush starší

Článek

Článek s názvem "Lepší Bush" nebyl dokončen, například místo času, kdy měl Bush zemřít, byly tři křížky. Na webu vydržel text jen pár minut, než si jeho existence všimli čtenáři. Poté bez vysvětlení zmizel a stránka byla dále nedostupná.

Připravovaný nekrolog přitom nebyl nijak lichotivý, jeho autor Marc Pitzke Bushe popisoval jako „bezbarvého politika“, jehož image se zlepšila pouze nástupem jeho syna do funkce.

Foto: Repro dailymail.co.uk

Screenshot Bushova nekrologu, jak se objevil na spiegel.de.

Osmaosmdesátiletý Bush starší byl hospitalizován kvůli bronchitidě a horečce. Na jednotce intenzivní péče ležel od minulé středy. [celá zpráva]

Naposledy byl kvůli stejným potížím hospitalizován v listopadu, v nemocnici tehdy strávil zhruba týden.

Bush starší zastával funkci prezidenta v letech 1989 až 1993, před tím byl osm let viceprezidentem. Jeho syn George Bush mladší byl prezidentem USA v letech 2001 až 2009.

Reklama

Výběr článků

Načítám