Hlavní obsah

Německo zkonfiskovalo Rusům první nemovitosti

Mnichov

Státní zastupitelství v Mnichově zabavilo tři byty dvěma ruským občanům. V Německu je to první případ, kdy byly zabaveny nemovitosti na základě sankcí uvalených na Rusko v souvislosti s jeho invazí na Ukrajinu, píše server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Pohled na Mnichov

Článek

Zabaveny byly tři byty v bavorské metropoli Mnichov a také prostředky na účtu určeného k platbám nájemného. Majiteli mají být poslanec ruské Státní dumy a jeho manželka, která má v Mnichově bydliště. Byty pronajímají.

Státní zástupce uvedl, že jde o první případ v Německu, kdy kvůli sankcím došlo nejen k „zmrazení“ majetku, ale skutečně k zabavení nemovitostí. Ačkoliv dosud neexistuje žádné významné rozhodnutí soudu týkající se zabavení nemovitosti, ani srovnatelné případy, státní zástupce oblasti Mnichov I se domnívá, že konfiskace je možná.

Tento krok nabyl účinnosti zápisem do katastru nemovitostí provedeným v pondělí. Nájemníci mohou v bytech nadále zůstat, ale nyní musí místo majitelům platit nájemné mnichovskému okresnímu soudu dohromady ve výši zhruba 3500 eur měsíčně (87 000 korun). Spolkový úřad kriminální policie přípravu a vymáhání sankcí podpořil, uvedl státní zástupce.

Reklama

Výběr článků

Načítám