Hlavní obsah

Německo vzdává hold studentce, která chránila dvě dívky. Sama zemřela

V několika německých městech lidé o víkendu vzdali hold studentce Tugce Albayrakové, která přišla o život poté, co bránila dvě dívky před údajným obtěžováním skupiny mužů. V Berlíně se na její počest v neděli sešlo 150 lidí. Prezident Joachim Gauck zvažuje, že jí posmrtně udělí ocenění.

Foto: _Maurizio Gambarini, ČTK/AP

Lékaři dívku odpojili od přístrojů v den jejích 23. narozenin.

Článek

Incident se stal 15. listopadu ve městě Offenbach nedaleko Frankfurtu. Studentka pedagogiky Tugce Albayraková podle německých médií zaslechla, jak na toaletě restaurace rychlého občerstvení někdo volá o pomoc. Skupina mužů tam údajně obtěžovala dvě teenagerky. Albayraková je podle německých médií přišla bránit.

Jeden z mužů ji prý později napadl na parkovišti a udeřil kamenem nebo pálkou do hlavy. Albayraková poté upadla do kómatu, napsal zpravodajský server BBC. Zemřela v pátek v den svých 23. narozenin poté, co rodina svolila, aby ji lékaři odpojili od přístrojů.

Foto: _Maurizio Gambarini, ČTK/AP

V Berlíně lidé vzdávali hold mrtvé studentce s jejími fotografiemi v rukách.

Podle policie bude v pondělí provedena pitva, která by měla zjistit přesnou příčinu smrti. Policie také hledá svědky událostí, včetně obou napadených dívek. Kvůli incidentu je ve vazbě 18letý mladík.

Spolkový prezident Gauck uvažuje, že dívce udělí posmrtně medaili, napsala AP s odvoláním na německá média.

Petici za udělení řádu Albayrakové už podepsalo přes sto tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám