Hlavní obsah

Německo posílí ochranu o svátcích. Bavte se jako obvykle, vzkazují politici

Berlín

Německo zvýší bezpečnostní opatření během oslav Silvestra, uvedl ve středu německý ministr vnitra Thomas de Maiziére. Němci se ale podle něj mají bavit jako obvykle.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Okolo vánočních trhů v Drážďanech rozmístili betonové zátarasyVideo: AP

 
Článek

„Když říkám, že si nesmíme nechat zničit náš svobodomyslný život, tak to platí i pro silvestrovské oslavy,” dodal ministr v rozhovoru, který poskytl bulvárnímu deníku Bild.

Zároveň vyzval Němce, aby byli obezřetní. „Musíme dávat pozor jeden na druhého,” podotkl. Jen tak se dá podle něj zajistit bezpečnost.

Také primátor německého hlavního města Michael Müller vyzval ve středu občany k obezřetnosti. Zároveň podle něj ale není nutné mít strach. „To by bylo fatální, kdyby se člověk zavřel doma a už nevycházel,” poznamenal. K takovému chování podle něj není důvod.

Desetkrát víc policistů v Kolíně

Zvýšení bezpečnostních opatření v Německu avizoval také současný předseda konference zemských ministrů vnitra Klaus Bouillon. „Přítomnost policistů nyní zvýšíme ve všech spolkových zemích a posílíme také ochranu vánočních trhů.”

Zatím nebyly uvedeny počty policistů, které mají ochránit německé občany během vánočního a novoročního času. Už před pondělním atentátem bylo avizováno posílení policejní přítomnosti při silvestrovských oslavách, na nichž loni přistěhovalci masově sexuálně obtěžovali a okrádali ženy.

Na bezpečnost během silvestrovských oslav v Kolíně nad Rýnem bude dohlížet 1500 policistů. To je přibližně desetkrát víc než loni. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám