Hlavní obsah

Německá policie rozehnala v Kolíně nad Rýnem pochod hnutí Pegida vodními děly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Německá policie v sobotu zasahovala proti demonstraci hnutí Vlastenečtí Evropané proti islamizaci Západu (Pegida). Policisté použili k rozehnání demonstrantů i vodní děla. Demonstrace byla svolána v reakci na silvestrovské útoky vůči ženám, k nimž ve městě došlo a do nichž byli zapojeni zejména přistěhovalci. Policie v této souvislosti eviduje již 379 trestních oznámení.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Tisíce lidí demonstrovaly v Kolíně nad RýnemVideo: Reuters

 
Článek

Podle agentur demonstranti házeli na policii dělobuchy a lahve. Demonstrace začala před vlakovým nádražím, následně se lidé dali na pochod městem. Skandovali například hesla po odstoupení kancléřky Angely Merkelové.

Podle policejních odhadů se na demonstraci sešlo kolem tří tisíc lidí. Nasazeny byly stovky policistů.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Demonstrace odpůrců hnutí Pegida

V Kolíně se v sobotu sešli i zastánci uprchlíků, kteří nesouhlasí s ostrakizací běženců. Policie držela oba tábory odděleně.

Kolínské policii se přihlásilo 379 obětí

Při incidentu ze silvestrovské noci v Kolíně muži - podle svědků přistěhovaleckého původu - hromadně sexuálně napadali a okrádali ženy v okolí kolínského hlavního nádraží.

Německá policie v pátek oznámila, že v souvislosti s událostmi, k nimž ve městě o silvestrovské noci došlo, registruje již 379 trestních oznámení. Agentura DPA uvedla, že  sexuální ataky představují zhruba dvě pětiny.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Demonstrace hnutí Pegida

Události v pátek a v sobotu řešili i vrcholní politici Křesťanskodemokratické unie (CDU) kancléřky Angely Merkelové. V přijaté deklaraci se shodli, že osobám, jimž byl přiznán azyl, žadatelům o azyl a uprchlíkům má být odňato právo pobytu už v případě, že budou pravomocně odsouzeni za trestný čin k odnětí svobody i podmíněně. [celá zpráva]

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Policisté použili proti demonstrantům na akci hnutí Pegida i vodní dělo.

Reklama

Výběr článků

Načítám