Hlavní obsah

Nejdražší rozvod v historii: Exmanželka oligarchy vysoudila 90 miliard korun

Ženeva

Ruskému oligarchovi Dmitriji Rybolovlevovi se rozvod zřejmě pořádně prodraží. Švýcarský soud mu totiž uložil zaplatit bývalé ženě čtyři miliardy franků (asi 90 miliard korun). Podle všeho jde o největší rozvodové finanční vyrovnání v historii.

Foto: koláž Novinky

Jelena Rybolovlevová a Dmitrij Rybolovlev

Článek

Ženevský soud vystavil jednomu z nejbohatších Rusů tučný účet po šestileté právní bitvě. Rybolovlev, který je mimo jiné majitelem fotbalového klubu AS Monako, má Jeleně zaplatit závratných 4 020 555 987 franků a 80 centů. Rybolovlevův právník Marc Bonnant to označil za "nejdražší rozvod všech dob".

Suma je neslýchaná i na poměry ruských oligarchů. Bonnant ale upozornil, že proti verdiktu se ještě lze odvolat. Rybolovlevovi právníci očekávají, že soud vyšší instance verdikt zvrátí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Luxusní nemovitosti i dceru do péče

Jelena Rybolovlevová má v rámci majetkového vyrovnání dostat také luxusní nemovitosti v hodnotě 130,5 miliónu franků v Gstaadu. Manželé tam vlastnili dvě luxusní chaty. Žena má získat rovněž další dvě nemovitosti v luxusní ženevské čtvrti Cologny, kde pár dříve žil.

Rybolovlevová rovněž dostane do péče 13letou dceru Annu. Rybolovlevovi mají ještě dospělou dceru Jekatěrinu. Rybolovlevova žena po svém muži požadovala šest miliard dolarů (přes 120 miliard korun).

Foto: Profimedia.cz

Dmitrij Rybolovlev s dcerou na jaře letošního roku

Manželé byli 21 let

Rybolovlev, známý jako hnojivový král, zbohatl na těžbě uhličitanu draselného. To z něj učinilo až 79. nejbohatšího muže planety. Časopis Forbes odhaduje jeho majetek na 8,8 miliardy dolarů a nyní ho řadí na 147. příčku.

Dmitrij a Jelena Rybolovlevovi, kterým je nyní 47 let, se potkali ještě za univerzitních studií v Permu, kde se v roce 1987 vzali. Rozvodové řízení začalo v roce 2008, kdy byl Rybolovlevův majetek odhadován na 12,8 miliardy dolarů.

Reklama

Výběr článků

Načítám