Hlavní obsah

Nechte New York na pokoji, varuje Islámský stát sicilská mafie

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

New York

Nabídka ochrany New Yorku před teroristy přišla z neočekávané strany. Pokud se Islámský stát (IS) pokusí o útok, bude mít co do činění se sicilskou mafií. Toto vážné varování vyslovil Giovanni Gambino, syn hlavy jedné z pěti newyorských mafiánských rodin.

Foto: Mike Segar, Reuters

New York

Článek

„Zajišťujeme, aby naši přátelé a rodiny byly chráněny před extremisty a teroristy, zejména před brutální psychopatickou organizací, která si říká Islámský stát,“ řekl televizi NBC Gambino, jenž se pokouší o kariéru hollywoodského scenáristy.

Podle něj FBI a další státní složky „reagují příliš pozdě nebo nevidí celkový obraz toho, co se odehrává, protože jim chybí informace lidí z terénu“. Naopak poznatky mafie díky styku s lidmi předčí i nejvyspělejší technologie, tvrdí.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Gambino, který vyrůstal v Torrettě u Palerma, říká, že islamisté se sicilské mafie obávají a na Sicílii se ani nepokusili vytvořit tajnou buňku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám