Hlavní obsah

Nečas jel i do Berlína autem. Pozadí na to mám vycvičené, říká

Berlín

Premiér Petr Nečas přijel i na svou druhou zahraniční návštěvu ve funkci autem. Stejně jako v případě cesty na Slovensko i na čtvrteční návštěvu Německa zvolil vládní limuzínu hlavně z ekonomických důvodů. Problém strávit vsedě několik hodin ve voze prý nemá. Z cest mezi domovským Rožnovem pod Radhoštěm a Prahou na to má údajně "pozadí vycvičené".

Foto: Tomas Peter, Reuters

Německá kancléřka Angela Merkelová a český premiér Petr Nečas při návštěvě Berlína

Článek

Cesta letadlem by podle Nečase byla o 100 000 korun dražší a čas by tolik neušetřila. "Když si spočítáte, než se dostanete z centra Prahy, než se dostanete na Ruzyni, odbavení, potom let, potom odbavení po příletu, potom z letiště než se dostanete do centra Berlína, tak zjistíte, že vám to ty tři až čtyři hodiny vezme úplně stejně, jako když jedete autem," vypočítal Nečas českým novinářům.

Já jsem takhle z Rožnova do Prahy a zpět jezdil běžně třeba i dvakrát týdně, čili já mám na to pozadí vycvičené
Petr Nečas

Cesta autem má podle něj ještě tu výhodu, že je pánem svého času. Proto prý nakonec zavrhl variantu jet do Berlína vlakem. Nečas dorazil do německé metropole už ve středu večer a po čtvrtečním jednání s kancléřkou Angelou Merkelovou a spolkovým prezidentem Christianem Wulffem se vrátil do Prahy.

S dlouhými cestami osobním vozem má prý bohaté zkušenosti. "Já jsem takhle z Rožnova do Prahy a zpět jezdil běžně třeba i dvakrát týdně, čili já mám na to pozadí vycvičené," poznamenal s úsměvem premiér, který prý strachem z létání netrpí.

"Vzhledem k tomu, že jsem z letecké rodiny, tak já jsem dokonce dřív letěl v letadle, než jsem uměl chodit," přidal historku ze svého dětství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám