Hlavní obsah

Nebudu obětní beránek, brání se superpřenašeč koronaviru

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velká Británie

Brita Steva Walshe (53), který nevědomky rozšířil koronavirus na nejméně 11 lidí, propustili z nemocnice po úplném zotavení. „Už není nakažlivý,“ potvrdil televizi Sky News profesor Keith Willett (56), ředitel strategické sekce britského Ústavu národního zdraví.

Foto: China Daily, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Walsh přiznává, že se bojí něčeho jiného než návratu onemocnění. „Netlačte mě do role národního obětního beránka koronaviru. Nejsem jím a nechci jím být,“ prosí muž, jemuž média přezdívají superpřenašeč. Jinak je to podnikatel a vedoucí skautů.

Obává se reakcí okolí poté, kdy neúmyslně přinesl nákazu ze Singapuru a infikoval další čtyři Brity na lyžařském výletě ve Francii.

Superšiřitel nakazil 11 lidí ve třech zemích. Brit trousil koronavirus napříč kontinenty

Svět

Jeho soused, jenž vedle něho bydlí 15 let, řekl, že tento milý a slušný otec dvou dětí se cítí dobře, avšak znepokojuje ho, jak ho budou vnímat ostatní.

„Mluvil jsem s jeho ženou Cathy osobně a se Stevem e-mailem, když byl v nemocnici, a jsou úplně vystrašení z toho, že z nich vyrobí obětní beránky,“ řekl spisovatel Ian Henshall (59).

Žádní lékaři ani sestřičky. Jak na hřbitově, popsal muž čínské nemocnice

Svět

„Jakmile onemocněl, jednal co nejrychleji. Je to milá rodina. Cathy se už nemohla dočkat a už se velice těší, že Steve odejde z izolace a už brzy zazvoní u jejich dveří,“ dodal.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám