Hlavní obsah

Násilník probodl srdce jedenáctileté dívce

Právo, Pavol Minárik
Biala Podlaska

Jedenáctiletá Polka Malvína bránila vlastním tělem svou matku, na kterou nožem zaútočil její druh. Ten čepel nože vrazil přímo do dívčina srdce. Ta byla po operaci hospitalizována v nemocnici v polském městě Biala Podlaska. Její stav je však kritický, oznámila v neděli polská policie.

Foto: Profimedia.cz

Polská policie řeší případ dvojnásobného pokusu o vraždu. Ilustrační foto.

Článek

„Mozek malé Malvíny bohužel už nepracuje,“ oznámil její ošetřující lékař. Dítě se stalo obětí domácího násilí, když vlastním tělem ochraňovalo matku, kterou její podnapilý druh nejdřív píchl nožem do břicha.

Poté, co útočník spáchal dva vražedné pokusy, se sám poranil na břiše a na krku. Lékař však jeho zranění označil za povrchová a na životě ho nijak neohrožují. Policie potvrdila, že mu za spáchané činy hrozí doživotní trest vězení.

Podle polských statistik každá třetí žena v zemi již na vlastní kůži zažila domácí násilí. Většina z nich se však obává odejít od svého trýznitele, a to především proto, že nemají kam jít. V Polsku, kde žije více než 38 miliónů obyvatel, se nachází jen 37 center, které pomáhají týraným ženám.

Reklama

Výběr článků

Načítám