Hlavní obsah

Nakažený zastupitel vyvolal v Bratislavě paniku. Potíže připisoval flámování

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Výrazně zvýšený zájem o testování na covid-19 způsobilo sdělení bratislavského městského zastupitele Adama Berky, že měl pozitivní test. Zároveň totiž přiznal, že v době, kdy už měl potíže, navštívil několik bratislavských podniků a společenských akcí v hlavním městě i v Nitře.

Foto: https://zastupitelstvo.bratislava.sk

Adam Berka

Článek

Berka popsal, kdy a na kterých společenských akcích byl. „Mluvil jsem s lidmi v několika barech a tancoval jsem na diskotéce v uzavřeném prostoru. Navštívil jsem rovněž Flaam fest v Nitře. Kromě toho jsem se normálně pohyboval ve městě, řešil pracovní setkání a nakupoval jsem,“ upozornil.

Když pocítil škrábání v krku, připisoval to přehnanému flámování. „Mělo to pak stejný průběh jako viróza, měl jsem teplotu, bolely mě oči a hlava. Po dvou dnech jsem se už cítil dobře,“ dodal Berka.

Městský zastupitel si pak pro jistotu nechal udělat test na covid-19 a ten byl pozitivní.

Davy lidí mířily na testy

Deník Pravda upozornil, že poté, co Berka oznámil nákazu, zažilo odběrové místo před nemocnicí na Kramárech nával lidí. „Jedna ze zdravotnic konstatovala, že tolik lidí ještě neměli,“ uvedl svědek Miloš.

Mluvčí univerzitní nemocnice Eva Kliská přiznala, že Berkův status způsobil fronty: „Na Kramárech se shromáždily stovky lidí, což je v aktuální epidemiologické situaci nepřípustné.“

Slovenské hlavní město má momentálně tři odběrová místa. Mluvčí slovenského ministerstva zdravotnictví Zuzana Eliášová zdůraznila potřebu elektronické registrace před návštěvou odběrových míst, aby se předešlo shromažďování velkého počtu lidí.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Bratislavská nemocnice na Kramárech.

Reklama

Výběr článků

Načítám