Hlavní obsah

Na Ukrajině zadrželi naše vojáky, přiznalo Rusko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Na Ukrajině byli zajati ruští výsadkáři, přiznalo v úterý Rusko, jejich přítomnost ale hájí Moskva tím, že vojáci překročili rusko-ukrajinské hranice omylem. Při zadržení údajně nekladli odpor. Informovala o tom agentura RIA Novosti s odvoláním na nejmenovaný zdroj z ruského ministerstva obrany.

Foto: Maxim Shemetov, Reuters

Ruští vojáci na obrněném transportéru

Článek

„Tito vojáci se podíleli na hlídce v části rusko-ukrajinské hranice. Překročili ji, zřejmě omylem, na neoznačené části. Při zadržení ukrajinskými ozbrojenými silami, pokud je nám známo, nekladli odpor,“ uvedl zdroj z ruského ministerstva obrany.

Ukrajinská tajná služba SBU v pondělí informovala o zadržení deseti ruských výsadkářů v Doněcké oblasti na východě Ukrajiny. Měli u sebe zbraně a ruské dokumenty. SBU zveřejnila na internetu videozáznam z výslechu zajatých příslušníků 331. pluku 98. výsadkové divize a v ukrajinských médiích se objevily jejich fotografie. Moskva dosud popírala přítomnost ruských vojáků na Ukrajině.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Zdroj na ruském ministerstvu obrany při té příležitosti zdůraznil, že i ukrajinští vojáci opakovaně překročili společnou hranici: „Žádný zbytečný rozruch jsme kvůli tomu nedělali. Prostě jsme je vrátili na Ukrajinu na bezpečném místě.“  Podle něj celkem překročilo hranici na pět set ukrajinských vojáků.

Dlouhá hranice mezi Ruskem a Ukrajinou není všude jasně vyznačena.

Reklama

Výběr článků

Načítám