Hlavní obsah

Na stěnách a dveřích kontejneru, ve kterém našli 39 mrtvol, byly krvavé otisky

Aktualizováno

Vyšetřovatelé případu úmrtí 39 lidí v přepravním kontejneru, který byl objeven na kamionu v anglickém hrabství Essex, uvnitř objevili krvavé otisky. Podle britských médií to svědčí o tom, že uvěznění lidé se v zoufalství pokoušeli dostat ven. Uvnitř kontejneru s chladicí jednotkou mohla teplota klesnout až k minus 25 stupňům Celsia.

Foto: Hannah Mckay, Reuters

Kamion s těly byl objeven v průmyslové zóně ve městě Grays u Londýna

Článek

Britský deník Daily Mail s odkazem na zdroje z vyšetřování uvedl, že někteří z migrantů, z nichž měla většina pocházet z Číny a asi šest z Vietnamu, na sobě měla pouze minimální oblečení. Tytéž zdroje uvedly, že Vietnamci, kteří zřejmě pocházeli ze stejné oblasti Can Loc v centrální čisti země, „tloukli na dveře kontejneru ve snaze přivolat pomoc“.

„Když se otevřely dveře kontejneru, první svědky šokoval pohled na hromadu mrtvol ležících na sobě. Všude na dveřích byly krvavé otisky, jak na ně bušili,“ řekl zdroj deníku Mirror.

Mami, nemůžu dýchat, umírám, psala Vietnamka matce. Od nálezu kamionu v Anglii se neozvala

Evropa

Informace o státní příslušnosti obětí se nicméně liší. Některá média s odkazem na to, že se čínské úřady zatím k totožnosti mrtvých nevyjádřily, uvedla, že naopak většina z obětí pochází z Vietnamu.

Mezitím média informovala nejméně o třech vietnamských rodinách, které pohřešují některého z příbuzných. Matka jedné z dívek jménem Pham Thi Tra My zveřejnila zoufalé vzkazy své dcery, které jí měla posílat, zatímco byla uvězněna uvnitř kontejneru. Policii kontaktovala také rodina 20letého muže jménem Nguyen Dinh Luong, která rovněž obdržela vzkazy z jeho dvou telefonů. Z dohledu příbuzných zmizela také 19letá dívka, která je naposledy informovala o tom, že nastupuje do kamionu a poté telefon vypnula.

Lidé z kamionu museli být mrtví už v Belgii, píší média

Evropa

Vietnamská ambasáda v Londýně oznámila, že ji kontaktovala řada rodin s prosbou o pomoc s pátráním po ztracených příbuzných.

V souvislosti s případem byly zadrženy čtyři osoby. Vedle řidiče kamionu v rukou policie skončili manželé, kteří v minulosti kontejner vlastnili a poté jej prodali irské firmě, a 48letý muž, který je podezřelý z podílu na pašování lidí a zabití.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám