Hlavní obsah

Na slovenských hranicích havarovala dodávka s migranty, sedm zraněných

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po divoké honičce s policisty havarovala v noci na sobotu dodávka plná migrantů na slovensko-rakouském hraničním přechodu Jarovce-Kittsee. Sedm lidí, z toho pět dětí, se při nehodě zranilo.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Slovenská policie. Ilustrační foto

Článek

Slovenští policisté chtěli nedaleko hranic zkontrolovat dodávku s polskou státní poznávací značkou. Řidič však na pokyn hlídky nereagoval, přidal plyn a začal ujíždět, napsal server cas.sk.  „Řidič nereagoval na znamení 'stop' a prudce zrychlil. Hlídka byla nucena opakovaně použít varovné výstřely do vzduchu. Vůz následně havaroval a převrátil se na střechu,“ řekl serveru mluvčí policie Michal Slivka.

Řidič byl obviněn z převaděčství, ublížení na zdraví a všeobecného ohrožení. Hrozí mu až deset let vězení.

V převráceném voze cestovalo celkem devět lidí - čtyři dospělí a pět dětí. Při nehodě se zranilo všech pět dětí, nejmladšímu byl přitom rok, nejstaršímu pět let, a dva dospělí. Utrpěli poranění hlavy, pánve a končetin, napsal server cas.sk. Jedno z dětí muselo podstoupit operaci.

V dodávce byli migranti z Iráku, Iránu a Sýrie.

Rakousko zavedlo před časem kontroly na hraničním přechodu Hegyeshalom-Nickelsdorf. Převaděči se kontroly snaží obejít přes Slovensko.

Reklama

Výběr článků

Načítám