Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi dalšího bývalého policejního prezidenta

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalý policejní prezident Milan Lučanský se ve čtvrtek ráno dostavil po předvolání k výslechu a byl okamžitě zadržen kriminalisty Národní kriminální agentury (NAKA). Informoval o tom Denník N.

Foto: Profimedia.cz

Milan Lučanský, bývalý slovenský policejní prezident

Článek

Lučanský byl v Chorvatsku, když ho policejní vyšetřovatel předvolal k výslechu. Okamžitě se vrátil na Slovensko a ve čtvrtek ráno se dostavil na policii. Bývalý policejní ředitel byl zadržen v rámci rozsáhlé akce s krycím názvem Jidáš. Už několik týdnů je ve vyšetřovací vazbě také jeho předchůdce Tibor Gašpar, který odstoupil z funkce v roce 2018 po vraždě novináře Jána Kuciaka a jeho snoubenky Martiny Kušnírové.

Podle slovenských médií ve středu zadržela NAKA bývalého ředitele úřadu zvláštních policejních činností ministerstva vnitra Jozefa Reháka. Zadržen byl také bývalý šéf kontrarozvědky SIS Peter Gašparovič a několik bývalých policistů krajského policejního ředitelství v Bratislavě. V cele skončil rovněž bývalý náměstek ředitele Slovenské informační služby Boris Beňa a bývalý viceprezident finanční správy Daniel Čech.

Bývalý šéf slovenské policie, který radil Hamáčkovi, jde do vazby

Zahraniční

Policie zatím konkrétní jména nepotvrdila. Potvrdila však obvinění osmi osob z korupce. „Kromě toho byla jedna osoba obviněna z ohrožování důvěrné skutečnosti, vydírání a další osoba ze založení a podpory zločinecké skupiny,“ informovala policie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám