Hlavní obsah

Na Slovensku zadrželi Čecha s víc než stovkou extází, hrozí mu až desetileté vězení

Právo, ivi (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovenská policie zadržela v sobotu v Trnavě devatenáctiletého Matěje. Mladík u místního nákupního střediska vyložil sáčky s neznámou látkou. Později se zjistilo, že v 39 sáčcích bylo 125 jednorázových dávek extáze.

Foto: Policie SR

Mladík měl u sebe 125 dávek extáze.

Článek

„Vyšetřovatel obvinil mladíka z České republiky z přechovávání a distribuce drog a zpracoval návrh na jeho vazební stíhání,“ uvedla slovenská policie.

Trnavská policejní mluvčí Mária Linkešová potvrdila, že zákon v tomto případě umožňuje uložit trest odnětí svobody na tři až deset let.

Extáze patří mezi uměle připravené drogy podávané obvykle ve formě tablet či tobolek. Řadí se mezi amfetaminy. Účinky se přirovnávají ke kombinaci mírných halucinogenů a amfetaminů. Droga má značné stimulační účinky, takže je konzument schopen zvýšené fyzické aktivity, aniž by pociťoval odpovídající únavu.

To může vést ke kolapsu organismu následkem fyzického vyčerpání. Mírné psychedelické účinky se projevují především v nárůstu empatie a příjemných pocitů.

Reklama

Výběr článků

Načítám