Hlavní obsah

Na Slovensku utonul Čech, s kterým se převrátil raft

Při splavování řeky Belá na Liptově přišel o život dvaašedesátiletý Čech. V neděli to oznámila slovenská Horská záchranná služba (HZS).

Foto: HZS

Tělo bylo zaklíněné mezi kmeny stromů.

Článek

Slovenská policie z Liptovského Hrádku požádala v sobotu podvečer HZS o spolupráci při pátrání po nezvěstném raftaři. „V průběhu splavování řeky Belá se s ním převrátil raft v části pod Hrdovem,“ uvedli horští záchranáři na sociální síti.

V raftu byla i žena, které se však podařilo dostat na břeh. „Silný proud unášel muže ve směru toku. Do pátrání byli nasazeni čtyři psovodi HZS, kteří pátrali po nezvěstném od Hrdova až po Starý salaš,“ konstatovali horští záchranáři.

Foto: HZS

V neděli pokračovalo pátrání také za pomoci dronu.

Foto: HZS

Zásah horských záchranářů a hasičů

Akce se zúčastnili také hasiči, ale do setmění se jim podařilo objevit pouze raft a přilbu nezvěstného.

Kvůli utonutí chlapce v Českém Dubu byl obviněn vedoucí letního tábora

Krimi

„Pátrání pokračovalo v neděli ráno opět za účasti psovodů a tentokrát i za pomoci dronu. Odpoledne označil služební pes místo asi 800 metrů pod Starým salašem, téměř dva kilometry od místa převrácení, kde bylo tělo nezvěstného zaklíněné mezi kmeny stromů. Tělesné ostatky 62letého muže české národnosti horští záchranáři a hasiči vyprostili z řeky a odevzdali příslušníkům policie,“ dodala Horská záchranná služba.

Reklama

Související témata:

Související články

Parta vodáků vyrazila na rozvodněnou řeku

Na jihu a západě Čech se po dešti a tání sněhu vlivem teplého počasí zvedly hladiny potoků a řek, čehož v některých místech využili vodáci. Na jihu Čech...

Výběr článků

Načítám