Hlavní obsah

Na Slovensku útočil medvěd

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Nedaleko slovenského města Brezno zaútočil v úterý medvěd na 37letého muže. Ten utrpěl zlomeninu klíční kosti, tržnou ránu na hlavě a zranění na nohou.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Server čas.sk uvedl, že k útoku došlo v údolí asi 15 kilometrů od Brezna. Zdenko se pokusil vyhnout útoku rozzuřené šelmy a vylezl na nejbližší strom. Medvěd ho však kousl do nohy a muž spadl zpět na zem. Podařilo se mu však uniknout a dostal se k nejbližší silnici.

Kolemjedoucí řidič ho odvezl do Brezna, kde ho záchranáři ošetřili a převezli do nemocnice. Zásah záchranářů potvrdil jejich mluvčí Boris Chmel.

Medvěda vyhnalo z brlohu teplo

„Zdenko pracuje na salaši. Domnívám se, že šel zkontrolovat ovečky. Medvědi jsou zuřiví, protože je z brlohů vyhnalo teplé počasí. Proto není vhodné chodit do údolí,“ uvedl soused zraněného muže.

Televize Markíza upozornila, že mohlo jít o útok medvědice. V těchto týdnech totiž přichází na svět medvíďata a jejich matky mohou být podrážděné. Teplé počasí způsobuje, že jim zatéká do brlohů, které pak musejí předčasně opustit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám