Hlavní obsah

Na Slovensku se protrhla hráz a zaplavila obec, hlásí jednu oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Blesková povodeň ve středoslovenské obci Rudno nad Hronom v okresu Žarnovica si v pondělí vyžádala jednu oběť. „Silný proud vody strhl jednu osobu, kterou hasiči našli bez známek života,“ uvedli na sociální síti slovenští hasiči. Podle TV Markíza jde o sedmdesátiletého obyvatele obce.

Foto: Hasiči SR, Novinky

Voda z protržené hráze zaplavila celou obec Rudno nad Hronom

Článek

Podle předběžných informací se protrhla hráz nedaleko obce. „Voda protéká přes celou obec a zatopila sklepy rodinných domů. Hasiči odčerpávají vodu pomocí vysokokapacitního čerpadla a plovoucích čerpadel,“ uvedli hasiči na sociální síti.

Z jednoho domu museli hasiči zachraňovat tři osoby, které nedokázaly opustit dům svépomocí. „Na místo směřuje evakuační autobus a obojživelný transportér záchranné brigády v Humenném,“ dodali hasiči.

Foto: Hasiči SR, Novinky

Jeden člověk při bleskové povodni v Rudnom nad Hronom zahynul

Ministr vnitra Roman Mikulec vyjádřil rodině oběti upřímnou soustrast a poděkoval hasičům za nasazení při záchraně lidských životů a majetku.

Vytrvalý déšť způsobil problémy také v Bánovcích nad Bebravou na západě Slovenska. Řeka Radiša zaplavila několik ulic. Také zde zasahují hasiči.

Meteorologové varovali před povodněmi celé západní a střední Slovensko, kde vytrvale prší. Nejvyšší třetí stupeň varování platí pro okresy Považský Bystrica, Žilina, Prievidza, Bánovce nad Bebravou a Topoľčany.

Foto: Hasiči SR, Novinky

Voda z protržené hráze zaplavila ulice i budovy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám