Hlavní obsah

Na Slovensku našli pořezanou mrtvolu, mohl ji zohavit deviant

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Ve Spišské Nové Vsi našli mrtvolu nezvěstného muže, která byla po smrti zohavena. Soudní lékař Anton Gavel uvedl, že tělo bylo ohlodané divou zvěří, ale bylo také po smrti zohaveno řeznými ranami, které způsobil jiný člověk. Muž měl rány ve tváři, na hrudi, na nohou i na rukou.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie případ prošetřuje

Článek

„Podobné případy se vyskytují zřídka až výjimečně,“ dodal Gavel.

Muž byl delší dobu nezvěstný. Jeho mrtvola ležela v blízkosti řeky Hornád pravděpodobně několik týdnů. Podle policie muž zemřel na podchlazení. Po pitvě lékaři potvrdili, že muž měl na těle několik ran různých velikostí.

Podle sexuoložky Danici Caisové není vyloučeno, že někdo tělo rituálně pořezal, ale může jít také o sexuální motiv. „Mohlo jít o duševně nemocného člověka, který si v podstatě neuvědomuje, co dělá,“ uvedla sexuoložka a dodala: „Může jít o nekrofilní sadismus. Pachatel se vzrušuje tím, že zohavuje mrtvé lidské tělo,“ řekla Caisová televizi Markíza.

Televize Markíza konstatovala, že pokud se prokáže, že zohavení těla je dílem nějakého zvrhlíka, po kauze kanibala z Kysaku půjde o další brutální případ, který se zařadí do dějin slovenské kriminalistiky. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám