Hlavní obsah

Na Slovensku čeká neočkované turisty karanténa, v srpnu to má platit i pro starší děti

– Bratislava

Od pátku vyžaduje Slovensko při vstupu do země 14denní karanténu od všech, kteří nejsou očkováni proti koronaviru. Nejdříve pátý den karantény je možné absolvovat PCR test a v případě negativního výsledku izolace končí.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Slovenští policisté kontrolují řidiče přijíždějící na Slovensko z České republiky.

Článek

Výjimku z karantény má kromě očkovaných osob také tranzit či posádky nákladní, autobusové, vlakové a letecké dopravy.

V přechodném období, které potrvá do 9. srpna, platí výjimka z karantény také pro osoby očkované pouze první dávkou vakcíny. Po tomto termínu už bude považována za očkovanou pouze osoba, která dostala obě dávky vakcíny.

Slovensko v pátek otevře všechny hraniční přechody

Evropa

Do 9. srpna platí výjimka z karantény také pro děti ve věku 12 až 18 let. Pokud ani po tomto termínu nebude dítě očkované, bude muset po příjezdu na Slovensko do 14denní karantény a s ním také rodiče, nehledě na to, zda jsou očkováni, nebo ne.

Slovensko po dni zmatků mění pravidla pro příjezd do země

Evropa

Do 9. srpna musí do karantény rodiče, kteří přijíždí na Slovensko a nejsou očkováni. Děti musí jít do izolace s nimi a jejich karanténa končí společně s rodiči. „Přechodné období je nastavené tak, aby se stihli naočkovat,“ uvedl úřad veřejného zdravotnictví. Neočkovaní pendleři mohou využívat výjimku z karantény až do 1. září 2021.

Všichni cestující, kteří vstupují na území Slovenské republiky, se musí zaregistrovat na webu eHranica. Pro očkované bude platit první registrace na eHranica po dobu šesti měsíců.

Slovensko zřídí na hranicích zvláštní jízdní pruh pro očkované

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám