Hlavní obsah

Slovensko zřídí na hranicích zvláštní jízdní pruh pro očkované

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Po pondělním zpřísnění kontrol při vstupu na Slovensko se na některých hraničních přechodech začaly vytvářet kolony především v ranních a večerních hodinách. Slovenská policie na to v úterý reagovala prohlášením, že na velkých hraničních přechodech vytvoří zvláštní jízdní pruh pro cestující očkované proti nemoci covid-19.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Slovenští policisté kontrolují řidiče přijíždějící na Slovensko z České republiky.

Článek

„Bude vytvořen co největší možný počet jízdních pruhů, přičemž jeden bude určen pro očkované osoby," uvedla policejní mluvčí Denisa Bárdyová.

Mluvčí prezidia slovenské policie Denisa Bárdyová Novinkám potvrdila, že tam, kde to bude možné, především na velkých silničních přechodech, bude vytvořený co největší možný počet jízdních pruhů, přičemž jeden z nich bude určený očkovaným osobám „Předpokládáme, že tyto pruhy budou vyznačeny dopravním značením do příštího týdne,“ dodala Bárdyová.

Při cestě na Slovensko je nutné se zaregistrovat v aplikaci eHranica. Očkovaným se stačí zaregistrovat jednou za šest měsíců. Od pátku 9. července budou slovenské úřady vyžadovat karanténu při vstupu do země pro neočkované cestující. Ta může skončit nejdřív v pátý den od vstupu na území Slovenska po negativním PCR testu.

Uzavřené přechody

Pro nedostatek policistů a vojáků byla uzavřena asi třicítka menších hraničních přechodů s Českou republikou, Polskem Maďarskem a Rakouskem. Několik desítek lidí protestovalo na česko-slovenském hraničním přechodu Vrbovce/Velká nad Veličkou. Pro místní obyvatele, kteří dojíždějí na Moravu do práce totiž znamená uzavření hraničního přechodu značnou zajížďku.

Uzavřené hraniční přechody mezi Českou republikou a Slovenskem:
Čadca - Milošová – Šance
Červený Kameň - Nedašova Lhota
Horné Srnie – Brumov - Bylnice
Nová Bošáca – Březová
Moravské Lieskové – Strání
Vrbovce – Velká nad Veličkou
Skalica – Sudoměřice
Brodské – Lanžhot
silniční přejezdy Kohútka, Drietoma - časť Liešna, Stará Myjava, Kykula, Predpoloma Javorina.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám