Hlavní obsah

Na policii v Paříži útočil nožem muž s nakreslenou vlajkou Islámského státu

Paříž
Aktualizováno

Policie na severu Paříže zastřelila muže, který s nožem útočil u policejní stanice. Útočník, jehož totožnost policie zatím nezná, podle prokuratury při útoku vykřikoval Alláhu Akbar a měl při sobě list papíru s vlajkou organizace Islámský stát a s ručně psaným textem v arabštině.

Foto: Philippe Wojazer, Reuters

Policisté v Paříži, ilustrační foto

Článek

Incident se odehrál v 18. pařížském obvodu ve čtvrti Goutte-d’Or, která patří k oblastem s nejvyšším podílem přistěhovalců ve francouzské metropoli.

Místo incidentu, na kterém robot zřejmě zkoumá tělo útočníka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Těžce ozbrojení policisté uzavřeli místo činu v PařížiVideo: Reuters

Podle některých informací zaútočil muž na příslušníky policie stojící před stanicí, podle jiných se pokusil dostat přímo do budovy. Svědek citovaný agenturou AFP prý zaslechl "dva až tři výstřely".

Rozhlasová stanice France Info uvedla, že útočník měl na sobě pás s dráty, na němž mohla být upevněná výbušnina. Přivolaný tým pyrotechniků ale podle francouzských médií zjistil, že se jedná o atrapu.

"Zařízení neobsahovalo výbušniny," potvrdil agentuře AFP mluvčí ministerstva vnitra.

Foto: Michel Euler, ČTK/AP

Příslušník speciálních jednotek francouzské policie zasahuje před policejní stanicí, do níž se pokusil vtrhnout útočník s nožem v ruce.

Komplice neměl

Policie případ vyšetřuje jako potenciální teroristický útok, muž však neměl komplice, jak se zpočátku spekulovalo.

Policie po útoku z bezprostředního okolí evakuovala stovky lidí, uzavřela ulici, ale také stanici metra. Kvůli incidentu byla také zastavena lanovka vedoucí k turisty oblíbené bazilice Sacré-Coeur ve čtvrti Montmartre.

K incidentu došlo v den prvního výročí teroristického útoku na redakci satirického časopisu Charlie Hebdo, při kterém zahynulo 12 lidí. Během následujících dvou dnů zahynulo při atentátech dalších pět lidí. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám