Hlavní obsah

Na letišti v Mnichově vyklidili část terminálů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov
Aktualizováno

Letiště v Mnichově, které patří k nejvytíženějším v Evropě, zažilo v úterý dopoledne rozsáhlé policejní manévry, napsala agentura DPA. Policie vyklidila terminál 2 a části terminálu 1. Do prostoru pro pasažéry, kteří prošli kontrolou, se totiž dostal člověk ze třetí země, která není označena jako bezpečná, a neprošel žádnou kontrolou, uvedla DPA.

Foto: Matthias Schrader, ČTK/AP

Zmatek na letišti v Mnichově.

Článek

Mluvčí letiště uvedl, že tento člověk vystoupil z letadla a kontrole se vyhnul tím, že se nouzovým východem dostal do prostoru pro zkontrolované osoby. Kolem 10.30 policie oznámila, že hledaného našla.

Novými bezpečnostními kontrolami museli ale projít cestující z terminálu 2. Vzhledem k tomu, že se dotyčný mohl do prostoru dostat autobusem, byl přerušen provoz v terminálu 1 v částech B a C, sdělilo letiště.

Provoz v obou terminálech byl opět obnoven kolem 11.30. Opatření ovlivnilo 50 startů a přistání.

Letiště v Mnichově je druhé největší v Německu. V loňském roce odbavilo rekordních 46,2 milionu cestujících. Podobný incident se odehrál na začátku loňských prázdnin, kdy do bezpečnostní zóny terminálu 2 pronikla 40letá žena bez řádné kontroly. Tehdy bylo zrušeno 330 letů a problémy se dotkly více než 31 tisíc pasažérů. Škody šly tehdy do milionů eur.

Reklama

Výběr článků

Načítám