Hlavní obsah

Na bavorsko-české hranici zadrželi letos Němci přes 30 převaděčů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá policie během prvních devíti měsíců letošního roku zadržela na bavorských hranicích 450 převaděčů lidí, uvedla spolková policie. Na česko-německých hranicích jich byly zadrženy tři desítky, loni to bylo deset převaděčů. Podstatně vyšší počty zaznamenali němečtí policisté u hranice s Rakouskem. Do konce září tam bylo zadrženo 400 pašeráků lidí, loni 330.

Foto: Reuters

Kontrola na německo-rakouské hranici (ilustrační foto)

Článek

O nelegální vstup do Německa se letos do konce září pokusilo více než 11 tisíc lidí, loni jich bylo 14 500. Většina - 7820 z nich - byla odhalena na rakousko-bavorské hranici. Loni tam policie zaznamenala 10 950 pokusů.

Přes českou hranici se pokusilo do Německa dostat minimálně 2030 lidí. V porovnání s loňským rokem to je lehký pokles, tehdy se o to za stejné období pokusilo 2120 migrantů.

Většina běženců pochází z Nigérie, Afghánistánu, Turecka, Iráku a Sýrie. Téměř třetina z nich se pokusila dostat do Německa v osobních autech, zhruba čtvrtina využila vlak nebo autobus.

Státní hranice, ale také mnichovské letiště či mezinárodní vlaky kontroluje přibližně 5000 policistů, kteří jsou podřízeni mnichovskému policejnímu ředitelství.

Reklama

Výběr článků

Načítám