Hlavní obsah

Muž v Bruselu srazil ženu pod metro. Její život zachránil hbitý řidič soupravy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brusel

K dramatické události došlo v pátek večer v bruselské stanici metra Rogier. Třiadvacetiletý mladík krátce před příjezdem soupravy strčil čekající ženu z nástupiště na koleje. Její život zachránil jen reflex řidiče, který jako zázrakem stihl zabrzdit. Muže se policii o chvíli později podařilo dopadnout.

Foto: Profimedia.cz

Muž strčil v Bruselu ženu pod metro.

Článek

Pachatelem činu byl podle zjištění listu Het Nieuwsblad Francouz Benjamin P., třiadvacetiletý otec malého dítěte, který žije nedaleko francouzského města Nancy.

Zatím nikdo nezná důvod, proč byl v pátek vzdálen zhruba 400 kilometrů od svého bydliště.

Zhruba v 19:45 před příjezdem soupravy strčil do kolejiště 55letou Mariu P. Se ženou Benjamina P. nic nespojuje a jednalo se zřejmě o náhodně vytipovanou oběť. Maria P. pád přežila díky hbité reakci řidiče Youssoufa, kterému se vlak podařilo zabrzdit.

V nemocnici skončili jak Maria P., tak Youssouf. Ženě lékaři ošetřili drobná poranění na ruce a následně ji propustili, Youssouf byl v šoku, ale i jeho doktoři později propustili.

Rodina oběti mu skrze jeho zaměstnavatele STIB-MIVB poděkovala „za jeho hrdinský čin“.

Motiv 23letého pachatele zatím není znám, médiím se ale podařilo kontaktovat jeho rodinu. „Benjamin potřebuje nutně vyřešit své problémy. Doufáme ale, že spravedlnosti bude učiněno zadost,“ citoval rodinu server La Libre.

Bruselská prokuratura okamžitě zahájila vyšetřování pro pokus o zabití. Státní zástupce si vyžádal u Benjamina P. psychiatrický posudek.

Podle RTL je mladík belgické justici známý kvůli krádežím a drogovým deliktům ve Francii, státní zastupitelství ale tuto informaci nepotvrdilo.

Reklama

Výběr článků

Načítám