Hlavní obsah

Muž v Bavorsku zaútočil kamenem na Izraelku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V bavorském městečku Massing vyšetřuje policie případ antisemitského útoku. Na sedmadvacetiletou ženu tam ve středu odpoledne muž zaútočil kamenem a zranil ji, když zjistil, že je Izraelka, napsala agentura DPA.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena byla ve středu odpoledne na procházce se svými dvěma syny poblíž místního hřbitova. Tam ji oslovil neznámý muž, který po ní chtěl peníze. Když žena zavolala na jednoho z chlapců něco hebrejsky, muž na ni zařval arabsky „Žide“ a hodil po ní kámen, který ji trefil do hlavy. Žena byla lehce zraněna, muž utekl a zatím se po něm marně pátrá.

Německo loni zaznamenalo nárůst počtu antisemitských případů. Berlín uvádí, že v porovnání s předchozím rokem vzrostl počet antisemitských trestných činů na 1646, zatímco v roce 2017 to bylo 1504. Jde tak o nárůst o 9,4 procenta a za posledních deset let také o nejvyšší počet v zemi, z níž v době nacismu vzešel holokaust.

Počet antisemitských trestných činů, při nichž bylo použito násilí, vzrostl meziročně z 37 na 62 a zraněno při nich bylo 43 osob.

Útočník v Paříži napadl nožem policisty, pět mrtvých

Evropa

Reklama

Výběr článků

Načítám