Hlavní obsah

Muž bez státní příslušnosti pobodal v obchodním domě v Mnichově dítě

Sedmapadesátiletý muž v sobotu večer v obchodním domě v Mnichově pobodal kuchyňským nožem desetiletého chlapce. Informovala o tom v neděli agentura DPA s odvoláním na německou policii. Server týdeníku Der Spiegel uvedl, že útočník, který byl na místě zadržen, je bez státní příslušnosti.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž napadl chlapce, když byl s rodiči a bratrem na nákupu v obchodu s oblečením. Muž na něj zaútočil, když jel na eskalátoru z prvního do druhého patra.

Chlapce zranil kuchyňským nožem na rameni a krku. První pomoc dítěti poskytli svědci, zatímco další zákazníci pachatele přemohli. Chlapec byl následně hospitalizován, ale není v ohrožení života, uvedla agentura DPA.

Podle stanice Bayerischer Rundfunk (BR) není známo, že by mezi mužem a dítětem byly nějaké vazby.

Útok v německém rychlovlaku si vyžádal čtyři zraněné, pachatel je schizofrenik

Evropa

V obchodním domě TK Maxx, kde k útoku došlo, zasahovalo asi 50 policistů. Muž je vyšetřován pro pokus o vraždu. Podle listu Der Spiegel podezřelý žije v Mnichově a je člověkem bez státní příslušnosti.

Zpráva o incidentu přišla ve stejný den, co útočník s původem v Sýrii zranil v rychlovlaku ICE mezi Řeznem a Norimberkem nožem čtyři lidi. Vyšetřovatelé uvedli, že útočník trpí schizofrenií a že čin nespojují s terorismem.

Reklama

Výběr článků

Načítám