Hlavní obsah

Moskva uvalila sankce na 25 Američanů, včetně Fukuyamy a Bidenovy ženy

Moskva

Rusko rozšířilo sankční seznam o 25 Američanů, mezi nimi jsou také manželka a dcera prezidenta Joea Bidena. Na seznamu je rovněž známý politolog, profesor na Stanfordské univerzitě Francis Fukuyama, napsala agentura TASS s odvoláním na ruské ministerstvo zahraničí. Všichni sankcionovaní mají na dobu neurčitou zakázaný vstup na území Ruské federace.

Foto: nytimes.com

Jill Bidenová

Článek

„V reakci na stále se rozšiřující sankce USA proti ruským politickým a veřejným činitelům bude na stop-seznamu 25 amerických občanů (...) včetně rodinných příslušníků prezidenta Joea Bidena,“ uvádí se v prohlášení ruské diplomacie. Sankcionovaní Američané jsou podle ministerstva zahraničí „zodpovědní za formování rusofobního kurzu“.

O den dříve Moskva oznámila, že zakázala vstup do Ruska 43 Kanaďanům v reakci na západní sankce uvalené na režim prezidenta Vladimira Putina kvůli ruské invazi.

Kanada uvalí další sankce na Rusko, zakáže vývoz technologií

Internet a PC

Západ – včetně Spojených států, Kanady nebo Evropské unie – zavedl proti Rusku v reakci na jeho vojenskou agresi na Ukrajině několik sérií sankcí.

Kromě hospodářských postihů oznámil už dříve mimo jiné rovněž osobní sankce proti prezidentovi Vladimiru Putinovi. Moskva vzápětí reagovala recipročně a své sankce uvalila na Bidena a další americké představitele.

Německo zkonfiskovalo Rusům první nemovitosti

Evropa

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám